[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
طريقة عمل الكانيلوني بطريقة سهلة
بسم الله الرحمن الرحيم
حبيباتي العضوات طبعا كلكم تعرفوا ان لـــيبــيـــــا كانت تحت الاحتلال الإيطالي لفترة طويلة (الله لا يردهم ولا يوفقهم ) ....
وبعد معانة وتضحيات وعدد كبير من الشهداء من أجدادنا وعلى رأسهم شيخ الشهداء عمر المختار ( أكيد تعرفوا قصته من خلال الفيلم )
وأكيد بتوفيق ونصر من الله انتصرنا عليهم وتحررنا ...
ولكنهم تركوا أثارهم فينا من خلال بعض المفردات في لهجتنا وكذلك في بعض أكلاتنا ....
(ومن أشهر هالأكلات الكانيـــــــــــــــــــلوني
واليوم جبت لكم طريقة عمله ونبدأها
بالمقادير
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
3 بيضات (حجم متوسط أو كبير ) / فانيليا / نصف أو ثلاث أرباع كوب من الحليب السائل (حسب نوع الحليب وقوامه ) / الدقيق (ما نقدرش نعطيكم مقادير مضبوطة له (حسب نوع الدقيق لكن ننصحك تضيفيه ملعقة بملعقة حتى تصلي للقوام المطلوب وه أخف من قوام الكيك ...وكل ما يكون القوام رقيق يكون الطعم أخف وألذ)
وبعد خلط المقادير السابقة يضرب الخليط جيدا (أزيلي الرغوة إن تكونت )
وأنا نضع الخليط في كأس عشان أسهل في الاستخدام ...وكذلك نستعين بفنجان قهوة عشان اضمن المقدار متساوي في كل قطعة وتكون جميع القطع بحجم واحد (أكيد المنظر ح يكون أحلى ) (وما أملى الفنجان لأخره عشان ما يتكون كانيلوني غليظ .....الرقيق أفضل )
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
وبعدها أحضري طاجين صغير مدهون دهن خفيف بزيت (ماتكتريش من الزيت لأن الغرض مش قلي الكانيلوني ....الغرض أنه ما يلتصق بالطاجين...من أسرار الكانيلوني الناجح انه ما يكونش مقلي ...
وهكذا فنجان ورا فنجان
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
وأهم شئ إن النار هادئة جدا وكل دائرة تستوي على مهلها ...لأنك لو استعجلتي وقويتي النار النتيجة مش ح تكون حلوة وأنا درت قطعتين واحدة بنار هادئة وواحدة على نار عالية عشان تشوفوا الفرق في المنظر
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
وبعدما تنتهي من كل المقدار ضعي دوائر الكانيلوني على جنب
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
ونبدأ بتحضير الحشو وهو عصاج اللحم المعتاد ( لكن عشان عرايسنا الجداد والمستجدات في المطبخ هننزل صور تحضير الحشو للإيضاح)
وهي:
نضع شوي زيت على النار ونضيف له بصل مقطع صغير ...(ما تكتريش من البصل لأنه لو كان كتير ح يخلي المذاق حلو ومسكر )
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
وتقلبيه لعندما يتغير لونه ويذبل قليلا (بس ماتخليش يتحمر لأنه لو تحمر ح يعطي لون أسود أو بني غامق ...وشكله أكيد مش ح يكون ظريف عند الأكل)
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
وبعدها تضيفي اللحم المفروم (يفضل المفروم فرمة واحدة يعني يكون خشن شوية ....مش ناعم زى لحم الكفتة )
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
وتقلبيه كل شوي لعند ما يتغير لونه وينشف مائه
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
ثم تضيفي القليل من الطماطم المعجون (بعض البلدان يسمونه رب البندورة )+ ملح + فلفل أحمر مطحون ( شطة ) وأكيد حسب الرغبة (نحن الليبيين نحبو الأكل السبايسي الحار )
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
وتستمري في التقليب من حين لأخر وتضيفي القليل من الماء لحد ما يستوي
(وإذا كان اللحم فيه شوية دهن قومي بتصفيته قبل الاستعمال )
بعدها حضري جميع الأشياء وهي : دوائر الكانيلوني واللحم العصاج وصحن فيه طماطم مبشور +رشة خفيفة جدا من الملح (ماتكتريش ملح لان مازال راح تستعملي جبن ) (والطماطم يفضل يكون مبشور مش مطحون في الخلاط ...عشان لو كان ناعم ما راح يثبت على وجه قطع الكانيلوني )
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
وبعدها تاخذي قطعة من الكانيلوني وتضعي بها قليلا من الحشو وتلفيها على نفسها وتضعيها في طاجين مدهون دهن خفيف بالزيت
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
وتستمري بنفس الخطوات إلى أن تنتهي من كل الدوائر
ثم تضعي الطماطم على وجه كل الأصابع (مع مراعاة تواجد الطماطم على وجوههن كلهن يعني مش بينهم )
ثم رشة خفيفة من الزعتر المطحون (وهذا ثابت في أغلب الأكلات الإيطالية )
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
ثم تضعي جبن مبشور (موتزاريلا أو إيدام )[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
وتدخليها الفرن من الأسفل مع مراعاة :
عدم إطالة فترة بقائها في الفرن لان كل ما فيها مستوي (دوائر الكانيلوني وكذلك الحشو ) يعني يادوب يتغير لون الأصابع من الأسفل
ثم تحمريها من فوق (مش واجد يعني يادوب تسيح الجبنة فقط ...ماتخليش الكانيلوني يتحمر واجد ....عشان يكون المنظر أحلى والطعم ألذ
ولما تخرجيها من الفرن استعيني برأس سكين ووسعي وفكي الجبن بين كل الأصابع عشان تضمني تواجد الطماطم والجبن على كل قطعة...وما يتحركوش عند رفع الأصابع من الطاجين (وهذا ايضا من أسرار المهنة
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
ملاحظة أخيرة للإفادة:
أنا لما أحضر الكانيلوني نقوم بتحضير كمية كبيرة ونضعها في حافظة بلاستيك محكمة الإغلاق في الفريزر ونحتفظ بها لمدة قد تصل لشهر تقريبا ....ونستعين بها لما يجونا ضيوف أو عندنا عزومة فجأة نضيفها للمائدة أو قبل المناسبة بأيام عشان اختصر الوقت...مع مراعاة إني نخرجها من الفريزر قبل مجيئهم بفترة كافية عشان تفك على مهلها ووقت التقديم نسخنها في الميكرريف ....والله العظيم وبكل أمانة كأنها متحضرة في نفس اليوم الطعم والشكل طازج وفريش ويشهي ويحتفظ برائحته مثل ماهيا ....
وقدميه لأحلى ضيوف وأحلى عائلة واستمتعي بطعم رائع وشكل أروع ورائحة ولا أروع[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]...
منقول من منتدي لك
الخميس 12 مارس 2015 - 10:18 من طرف محمد ضباشه
» نماذج توقيع للأعضاء
الإثنين 13 ديسمبر 2010 - 10:05 من طرف حسين عماد
» نهارك سعيد ( منتدى جديد )
السبت 15 مايو 2010 - 5:08 من طرف محمد ضباشه
» بشرى عظيمة لأعضاء المنتدى
الجمعة 14 مايو 2010 - 7:04 من طرف حبيب رسول الله
» خايف تاخدك الأيام
الثلاثاء 11 مايو 2010 - 13:53 من طرف محمد ضباشه
» أول مكتوب
الإثنين 10 مايو 2010 - 11:07 من طرف محمد ضباشه
» صور كلبة اخر شياكة
الإثنين 10 مايو 2010 - 10:14 من طرف حبيب رسول الله
» باقى منى ايه ؟
الإثنين 10 مايو 2010 - 7:49 من طرف محمد ضباشه
» ترحيب بالعضوة manon
السبت 8 مايو 2010 - 20:38 من طرف فارس الأحلام